Открит е Летния Туристически Сезон 2022

Летен туристически сезон 2022
По южното ни черноморие вече доста туристи прекарват лятната си ваканция, но на 11.06.2022г – събота, символично беше открият летен туристически сезон 2022.

Над 30 ръководители на дипломатически мисии, акредитирани в Република България, посетиха Черноморието на опознавателна визита, за да се запознаят с туристическия потенциал на страната ни.

През предстоящия летен сезон в България се очакват между 5.5 - 6 млн. туристи. Посещенията ще са най-много от Полша, Унгария, Румъния, Германия, Великобритания, Чехия, Израел и др. Очакваме да няма отлив и на родни туристи, защото много българи харесват българското Черноморие. България предлага отлични условия за почивка, и същевременно е сигурна дестинация, а ние имаме дългогодишни традиции на гостоприемство в туризма.


Летище Бургас

Летище Бургас, обслужващо предимно туристи, пристигащи на южното ни черноморие, има важно значение за транспорта и туризма на България, и поради разположение му в близост до по-голямата част от летните курорти.

След кризата в туристическия бранш през последните две години, заради ограниченията на пътуванията, през лятото на 2022 година е планирано приемане на туристи, пристигащи от повече дестинации.

Надяваме се летния сезон да бъде по-успешен, благодарение и на по-големия брой полети, планирани до летище Бургас, както от всички досегешни редовни чартъри от Европейските страни, така и от нови дестинации. А полетите от София, Лондон, Прага, Варшава, Бърно и Братислава са ежедневни.